Als diëtist heb ik een liefde voor duurzaamheid, sport, reizen en lekker eten. In 2008 haalde ik mijn diploma voeding&dietetiek en in 2009 volgde ik de post-HBO sportdietetiek. Ruim 10 jaar werk ik nu als (sport)diëtist. Naast Lifestyle Impact werk ik deeltijd bij praktijk Invorm. Op het spreekuur help ik veel sporters om met voeding hun prestaties te ondersteunen. Ook werk ik bij Codarts in Rotterdam waarbij ik met name dans- en circusstudenten help en lesgeef, geef ik een cursus sportvoeding voor AALO en diverse workshops vanuit de leerlijn voeding van NOCNSF voor talentencentra in omgeving Rotterdam en Den Haag (oa. schaatsen, handboogschieten, zwemmen, volleybal, basketbal).

 

In 2014 deed ik mee aan SFYN academie (toen YFM academie) waar mijn interesse voor duurzaamheid is ontstaan. In de afgelopen vijf jaar heb ik mij hier steeds meer in verdiept en is mijn eigen leefstijl behoorlijk veranderd. Ik ben opgevoed met dagelijks een stukje vlees bij het diner, vleeswaren en kaas op brood en een beker melk erbij. Inmiddels weet ik natuurlijk dat grote hoeveelheden dierlijke producten een ramp zijn voor het klimaat. Stapje voor stapje ging ik minder dierlijke producten gebruiken. Afgelopen jaren is mijn liefde voor de natuur meer en meer aangewakkerd en besefte ik mij hoe weinig ik ervan weet. Daarom volgde ik afgelopen zomer een cursus tot biodynamisch imker en ben ik gestart met de opleiding kruidengeneeskunde (fytotherapie) van Herba Sanitas

Sandra Buijing, diëtist met liefde voor duurzaamheid, sport, reizen en lekker eten.

 


Diëtist met liefde voor duurzaamheid, sport, reizen en lekker eten 


 

Sandra Buijing, diëtist met liefde voor duurzaamheid, sport, reizen en lekker eten.

Ik vind zoveel dingen leuk en interessant, dat het soms jammer is dat een dag slechts 24 uur is.

 

Al sinds mijn 8e doe ik aan schaatsen, daarnaast heb ik drie jaar geleden ontdekt dat ik Crossfit te gek vind (zo leuk, dat mijn garage een mini gym is). En ook hardlopen en wielrennen horen nog bij het lijstje sporten.

 

Naast sport houd ik me graag bezig met lezen en koken. Koken kan sinds kort steeds vaker met groenten uit eigen tuin, yess! Ik ben nog wel echt een beginner op dit vlak en gelukkig geeft mijn vriend Frans de planten regelmatig water zodat ze blijven leven... Als je me op social media volgt zal ik je trots onze oogst en gerechten die we ermee gemaakt hebben showen.

 

Lezen doe ik vaak in meerdere boeken tegelijk. Zo wissel ik alles wat te maken heeft met voeding, gezondheid, klimaat, gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling af met mooie verhalen om in weg te dromen af.Steeds meer en meer mensen zijn zich bewust dat het tijd is om te veranderen: minder vlees, maar ook minder verspilling, minder plastic, bewuster consumeren (ook spullen). Ik ben heel blij dat deze boodschap zich steeds meer verspreid en ik om mij heen veranderingen zie. Nu roepen veranderingen vaak ook vragen op. Want hoe pak je dat nu aan? Daarom begon ik Lifestyle Impact. Laat me jou struggles horen, dan kan ik mijn aanbod van blogs, advies, tours en cursussen hierop aanpassen. 


 

 

In de afgelopen jaren schreef ik blogs voor I'm a Foodie, recepten voor Codarts en werd ik een aantal keer geïnterviewd door het AD. Benieuwd naar deze stukken? Hier vind je alle stukken door/over mij.